Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Ренета: Обичам децата и ще бъда много добър учител

| 14.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Ренета, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Казвам се Ренета на 19год. от град Провадия. През учебната 2020/2021година съм приета за студентка в Шуменския университетм в специалност „Педагогика на обучението по природни науки”.

„Първият учител на едно дете  е неговата майка”, това са думи, които дочух в разговор между две дами и се замислих колко са прави. Майката е тази, която първа запознава малкия човек със света и заобикалящата го природа. За съжаление аз загубих много рано моята майка и пръв учител. Но все пак моята майка успя да ме научи на най – важните неща в живота – научи ме да ходя, говоря, запозна ме с животните, показа ми слънцето и луната, игра игри с мен и всичко, което едно дете може да научи до първите 7 години от живота си ги научих от майка си – моят пръв приятел, моят пръв учител.

Избрах да се обучавам в тази специалност, защото това е моята мечта – мечтата да съм учител на всички деца - да допълня всичко научено от майката и да му предам един научен смисъл. Желая децата да познават по добре природата, за да може да я пазят чиста и да не я унищожават, да познават по – добре животните и да не ги нараняват, да познават по – добре човешкото тяло, за да се грижат по – добре за самите себе си и своите близки, да имат знания за химичните реакции и да пазят себе си и околните. Обичам децата и ще бъда един много добър „втори учител” в живота за тях.

Благодаря на Вас и Вашите дарители, които подкрепяте младежи като мен – младежи с големи Мечти и Надежди!

Снимка: https://www.pexels.com/photo/children-sitting-on-brown-chairs-inside-the-classroom-4019754/

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova