Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Ирина: С труд, упоритост, вяра и постоянство можем да подобрим и съхраним родината си

| 16.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Ирина, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Казвам се Ирина. На 21 години съм. Родена съм в гр. Белица, обл. Благоевград. Израстнах и завърших средното си образование в родния си град. След това се преместих в гр. Пловдив, където живея и уча към днешна дата. Студентка съм в Пловдивски университет ,,Паисий Хилендарски‘‘ със специалност Математика, Информатика и ИТ. Тази есен ще бъда трети курс. Като човек и личност мога да твърдя, че съм упорита, борбена, амбициозна, отговорна, смела и креативна. Обичам животните, музиката, фотографията, романите и природата.
   
Първата ми любов обаче бяха числата, с които се обичаме и досега. Тази страст у мен запали учителката ми по Математика в гимназията. Нейните часове винаги бяха най-интересни и вълнуващи. Всеки ден ги чаках с нетърпение, за да разбера какво ново ще науча. За мен те бяха като едно малко ежедневно предизвикателство. Тя беше умерено строга, държеше на дисциплината и знанията. Виждах всекидневно как готви други ученици за изпити, оставайки дори след часовете да им помага и те винаги успяваха. С времето започна да ми се иска да приличам на нея. Тя се превърна в мой пример за подръжание. Тя беше човекът, който ми помогна да се насоча към математиката и към учителската професия. Така и реших да продължа образованието си във ВУЗ, за да получа нужните знания, умения и квалификация за тази професия. Смятам, че университетът е една стъпка нагоре не само към кариерното, но и към личностното развитие на човек. Преподавателите в специалността, която избрах, ме мотивират и ми дават различни насоки. Освен това се срещам с много нови хора, пълни с различни истории, идеи и примери.

Избрах Пловдивският универските „Паисий Хилендарски“ тъй като разполага с един от най-авторитетните факултети по математика и информатика. Той е център за научни изследвания и подготовка на специалисти в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. И не на последно място университетът се намира в един от любимите ми български градове, а именно Пловдив. Пловдив е събрал в себе си история и бъдеще-безброй различни националности, култури и ценности.

Избраната от мен специалност е Математика, информатика и информационни технологии с педагогически профил. Реших да кандидатствам за тази специалност, защото тя отговаря на кариерните ми планове и ще ми даде нужните знания по предметите, по които бих искала да преподавам в бъдеше, а именно математика, информатика и информационни технологии. Специалността осигурява базова и задълбочена подготовка не само по тези предмети, но и по необходимите за учителя психолого-педагогически и методически дисциплини.

Винаги съм виждала себе си като човек, който помага на другите и е полезен с нещо на обществото и страната си. Мисля, че учителската професия е една от най-отговорните и благородни такива, защото именно учителите са хората, които не само учат децата на нови неща, но и ги възпитават, изграждат у тях харектери и им помагат при първите им по-сериозни стъпки в живота.

Силно мотивирана съм да продължа образованието си във ВУЗ и в по-горна степен като магистър, а защо не и докторант. Вярвам, че това обучение ще ми донесе много позитиви като една здрава основа, на която да стъпя в бъдеще, ще ме научи на много нови и важни неща не само за учителста професия, но и в житейски аспект и ще създам безброй запознанства и приятели, които да ме подкрепят всеки ден.

За стипендията разбрах от приятелка, с която живеем в едно общежитие. Смятам, че тази стипендия ще ми бъде полезна да се развивам в сферата, която съм избрала, да се надграждам и да реализирам идеите си. Аз съм човек, който иска да учи нови неща, да се образова, усъвършенства и развива. Харесвам иновациите и нетрадиционните методи. Като смятам, че така ще мога да бъда полезна не само на себе си, но и на обществото и ще се чувствам успяла и удовлетворена. Колкото и трудно да е в нашата страна, аз я обичам и не искам да ми се налага да емигрирам в чужбина. Мисля, че с повече труд, упоритост, вяра и постоянство младото поколение можем да успеем да подобрим и съхраним родината си.

Снимка: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-books-3768126/

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova