Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Силвестър: Мечтата ми е да се реализирам като музикален педагог в България

| 16.08.2020Следният текст е мотивационно писмо на Силвестър, с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2020. Освен мотивационното писмо ни бяха предоставени и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от секция Дарители на следния адрес - https://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2020

Казвам се Силвестър, на 22 години съм, от с. Попица, общ. Бяла Слатина, обл. Враца, но в момента живея в гр. София, заради образованието ми. Към момента съм третокурсник на Факултета по науки за образованието и изкуствата , Катедра "МУЗИКА" към Софийски университет "Св. Климент Охридски".

За себе си мога да кажа, че съм истински мечтател и истински представител на зодията си. Зодия овен съм. Преследвам мечтите си и не се отказвам, докато не постигна целите си . Пример мога да дам със това, че винаги съм искал да продължа образованието си в този ВУЗ и точно тази специалност и  въпреки спънките, които живота поднася аз не се отказах. Под спънките имам предвид семейните проблеми. Майка ми напусна мен, баща ми и другите ми двама братя, когато бях на 9 години. Беше трудно за мен, а нелеката задача да се грижи някой за мен и братята ми я пое моят баща.  Благодарение на него аз завърших средното си образование с мечтаната за мен специалност в училище на 60 км. от родния дом. Не му беше никак лесно. Исках да му помогна, но нямах възможност за работа.

Винаги съм искал да успея и вярвам, че един ден това ще стане. Моите планове са успешно да се реализирам като музикален педагог в България - това е мечтата ми, а хората, които ме вдъхновиха са всички мои учители през годините и моят дядо, който беше учител. Бих могъл смело да твърдя, че редовно се включвам в извънкласни дейности и мероприятия. Хорист съм във Народния хор към университета (не по задължение, не ми е в списъка с оценки, просто за удоволствие). Член съм в детско-юношески клуб към Народно читалище "Развитие 1897" с. Попица, с които се стремим да запазваме българския фолклор и традиция. Член съм в Доброволчески клуб "Ръка за ръка" към Дома за стари хора в с. Попица. Член съм в Доброволчески клуб към Център за развитие на общността, с който организираме различни мероприятия. Бях ръководител на вокален квартет "Хармония" към НЧ „Напредък 1897” с. Попица, но поради мое отсътствие, заради академични ангажименти прекъснахме творческа дейност за съжаление.

За край ще направя леко отклонение от темата и ще използвам случая  да изкажа огромна благодарност и признание към Сдружение Милостив, за всички инициативи, които са организирали!

Снимка: https://www.pexels.com/photo/brass-classic-classical-music-close-up-45243/

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova