Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Изабела: Най-голямата ми мотивация е моето семейство

| 15.08.2021Следният текст е мотивационно писмо на Изабела., с  което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2021. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратил и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някой от младежите, може да види как би могъл да го направи от - https://milostiv.org/text/770

На 21 години съм, родена съм в град Бяла Слатина, Врачанска област, и вече трета година живея в град София, тъй като съм студентка. Винаги съм знаела, че ще продължа образованието си и след 12-ти клас, защото през всичките ми ученически години съм имала мотивацията и примера, за да го направя. Мотивацията ми идва от моето семейство, но по малко по-различен начин. Какво имам предвид? Моето семейство няма висше образование - нито майка ми, нито баща ми, и през всичките години съм виждала колко трудно им е било да се справят без него. От тяхна страна, както всеки един родител иска най-доброто за своите деца, така и моите родители винаги са искали да не вървим по техния път - аз и сестра ми, тъй като знаят колко е труден. Затова още от ранна детска възраст са ни казвали колко е важно образованието и как те ще направят всичко, което зависи от тях, за да ни помогнат за един по-лесен бъдещ живот. Така аз знаех, че не мога да си позволя да ги разочаровам и да не оценя техния труд. И по този начин, моите родители без образование, ме мотивираха аз да имам такова. А примерът, който споменах, идва от сестра ми, тъй като тя е по-голяма от мен. Виждах как тя също полагаше усилия и се стремеше към висшето образование.
Така сега и двете сме студентки по “Право” в УНСС. Аз ще съм трети курс вече през новата академична 2021/2022 учебна година, след успешно взети изпити.

Избрах правото ,може би, отново повлияна от по-голямата ми сестра, защото взимах нейните учебници и четях от тях от чисто любопитство и така неусетно започнах да се интересувам все повече и повече. Вече в 12-ти клас знаех, че искам и аз да се развивам в тази насока, защото ми беше изключително интересно и защото смятах и все още смятам, че имаме нужда от истински професионалисти в тази област. Така след успешно положени изпити ме приеха в избрания от мен университет и вярвам, че съм направила правилния избор и съм много щастлива от този факт.
На този етап целта ми е да завърша с отличие образованието си, а в перспектива искам да се реализирам успешно в избраната от мен сфера. Ако трябва да бъда по-конкретна, винаги съм си се представяла като съдия, защото вярвам, че мога да се справя с тази голяма отговорност, която имат те, и разбира се, ще положа неимоверни усилия, за да постигна тази моя мечта.

Това няма как да се случи без нужното образование, затова като цел номер едно, е да го завърша успешно. Но както знаем, пътят към успеха никога не е лесен. Моите трудности идват от финансовата гледна точка, защото все пак колкото и да си мотивиран, идва това препятствие, което ако не го преминеш, няма как да продължиш напред. Затова още от първи курс ми се налага да съчетавам работа и образование и да разчитам само на себе си, защото семейството ми може да ме подкрепя единствено морално на този етап. Ще излъжа, ако кажа, че не е трудно, но знам, че един ден всичко ще си заслужава и това ме амбицира да не се отказвам, въпреки трудностите. Нищо хубаво не е лесно, затова никога не съм си и помисляла да го направя.
Най-голямата ми мотивация е моето семейство, защото искам един ден аз да мога да им помагам, за да не се тревожат за нищо. Искам да се гордеят с мен и те също да знаят, че техните усилия са си заслужавали цената, която са платили.

Снимка: pexels.com/photo/judges-desk-with-gavel-and-scales-5669619/

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova