Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на талантливи студенти в неравностойно положение

| 20.08.2021Вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което да им даде шанс за достоен живот. Основен критерий за това би трябвало да бъдат техните способности и желание да учат и се развиват, а не финансовото им и социално положение. По-надолу можете да видите инициалите, специалността и линк към мотивационните писма на всички участници в конкурса "Стипендия ''Добротворчество'' 2021/2022 - за младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование". Голяма част от младежите в неравностойно положение са загубили един или двамата си родители или имат ТЕЛК. На 10-ти октомври комисията ще оповести на кои младежи ще бъдат отпусната стипендия. Броя на стипендиантите зависи от сума, която е била дарена.

Дарители

Благодарение на сърцати дарители през изминалите шест години успяхме да раздадем стипендии за близо 130 хиляди лева. Средсвата се набират изцяло от частни лица и фирми. Всеки дарител би могъл да се включи като преведе желана сума на банковата сметка на Сдружение Милостив, която е посочена по-долу, или, ако поема цялата стипендия на един или повече студенти, би могъл директно да преведе парите на сметка на младежа.

Организаторите работят като доброволци напълно безвъзмездно. Всички постъпили средства на сметката на сдружението за целите на стипендиите се използват единствено за тях, и не се удържат средства за административни такси или възнаграждения. Всеки дарител може да прочете мотивационните писма на участниците и да избере сам на кой младеж желае да помогне. При желание на дарителя, бихме могли да покажем документите, с които младежа доказва, че е приет да бъде студент и е в неравностойно положение. От следния адрес може да видите всички банкови транзакции - http://milostiv.org/donations

Ще се радваме ако имате възможност и желание да се включите и вие, за да можем заедно да помогнем на повече младежи да се образоват, да развиват талантите си и да изживеят по-пълноценно живота си, допринасяйки по този начин и за нашето общество.

Банкова сметка на Сдружение Милостив в ДСК
IBAN: BG42STSA93001527774166
BIC: STSABGSF
Основание: Стипендия

PayPal

Молим да отбележите "Стипендия" в описанието при банков превод или през PayPal (На втората страница при правене на дарение изберете опция "Description / Описание за дарението" и напишете "Стипендия"), за да знаем за коя инициатива да отидат средствата.

Мотивационни писма на участниците

1.    Лилиана (Българска Филология, СУ - София) - Искам да бъда достоен, добър и отзивчив човек, помагащ на хората в нужда (осигурен е дарител)
2.    Владимир (Българска фиология, СУ - София) - Да си учител е най-отговорната професия, защото от учителя тръгват всички други професии
(осигурен е дарител)
3.    Магдалена (Медицинска сестра, ТрУ - Стара Загора) - Моето желание е да помагам на хората  (осигурен е дарител Й.Т.)
4.    Стоян (Право, ВТУ - Великотърново) - Желая да съдействам каузата на хората с увреждания и децата в неравностойно положение да бъде защитена успешно в нашата страна (осигурен е дарител)
5.    Волен (Информационни системи, СУ - София) - Надявам и аз да имам възможност да подкрепям хора в нужда (осигурен е дарител)
6.    Илона (Медицина, МУ - Плевен) - Искам уверено да мога да застана на пътя на смъртта и да се боря за живота на пациентите си  (осигурен е дарител Й.Т.)
7.    Мария (Стенопис, НХА - София) - Изкуството може не само да доставя наслада на човешката душа, но и да дава израз на човешкото съзнание (осигурен е дарител)
8.    Йоанна (Медицина, МУ - София) - Искам да спасявам човешки животи и поне до колкото е възможно да направя света по-добър
(осигурен е дарител M&H M.)
9.    Кристина (Логопедия, МУ - Варна) - Аз исках да работя нещо, което ще съчетава страстта и желанието ми да помагам и да уча хората
(осигурен е дарител M&H M.)
10.    Одри (Право, УНСС - София) - Бих искала да се реализирам в наказателното право и да навляза в системата на МВР
11.    Преслава (Туризъм, ИУ - Варна) - Обожавам да общувам, да помагам на хората, обожавам да пътувам, да изучавам културата на различни държави и страни (осигурен е дарител)
12.    Живомир (Евроатлантическа и глобална сигурност, РУ - Русе) - Надявам да продължа да живея достойно и да се боря за мечтите си
(осигурен е дарител)
13.    Силвестър (Педагогика и Музика, СУ - Враца) - Добротворчество - Силвестър: Мечтата ми е да се реализирам като музикален педагог в България (осигурен е дарител)
14.    Анета (Педагогика на обучението по изобр. изкуство, ВТУ - Великотърново) - За мен изкуството идва от сърцето, храни душата и въздейства на хората (осигурен е дарител)
15.    Антон (Финанси, счетоводство и контрол, СУ - София) - Образованието е фундамент, който е в основата на успеха
16.    Ива (Математика и Икономика, АУ - Благоевград) - Математиката е моята голяма страст (осигурен е дарител)
17.    Петя (Музикална педагогика, СУ - София) - Да си учител е призвание (осигурен е дарител)
18.    Яница (Софтуерни технологии и дизайн, ПУ - Пловдив) - Невероятно е чувството да създадеш нещо от нулата 
(осигурен е дарител)
19.    Пламен (Денталната медцина, МУ - Пловдив) - Искам да създам организация, която да провежда безплатно лечение за хора в неравностойно положение
(осигурен е дарител M&H M.)
20.    Ирина ("Математика, Информатика и ИТ", ПУ - Пловдив) - С труд, упоритост, вяра и постоянство можем да подобрим и съхраним родината си (осигурен е дарител)
21.    Румяна (Информатика и софтуерни науки, ТУ - София) - Математиката изгради логичното ми мислене (осигурен е дарител)
22.    Елизабет (Португалската Филология, СУ - София) - Желая да се занимавам с преводаческа дейност и по този начин да съм полезна някому (осигурен е дарител)
23.    Моник (Стопанско управление, ВТУ - Великотърново) - Винаги съм мечтала да развивам собствен бизнес и да работя в сферата на икономиката  (осигурен е дарител)
24.    Изабела * (Право, УНСС - София) - Най-голямата ми мотивация е моето семейство
25.    Селена * (Предучилищна и начална педагогика, ШУ Епископ Константин Преславски - Шумен) - Искам да бъда добра учителка и да дам любов на всяко дете (осигурен е дарител Ц.А.)
26.    Любомир * (Право, СУ - София) - Правото ми харесва и нямам намерение да се отказвам (осигурен е дарител)
27.    Сони * (Компютърни системи и технологии, ТУ - Пловдив) - Вярвам, че съм късметлия, защото попаднах в Център, в който отглеждат и възпитават децата с лбов и уважение (осигурен е дарител В.Т.)
28.    Вяра ** (Специална педагогика, ПУ - Пловдив) - Хората с увреждания трябва да бъдат насърчавани да не се предават (осигурен дарител - служители на Mondelez Bulgaria)
29.    Габриела ** (Фотография, НБУ - София) - Искам да говоря за света, за малкия човек, за големия човек, за красивото, но и за несправедливото (осигурен е дарител)
30.    Ива ** (Начална училищна педагогика, ВТУ - Великотърново) - Първият учител е един от най-важните хора в света на малчуганите (осигурен е дарител)
31.    Ренета ** (Педагогика на обучението по природни науки, ШУ - Шумен) - Обичам децата и ще бъда много добър учител (осигурен е дарител)
32.    Александра ** (Фармация, МУ - София) - Ще помагам на хората, като им осигуря нужните лекарства и ги консултирам по отношение на правилната им употреба (осигурен е дарител)


* Младежи кандидатсващи за стипендия Добротворчество за първи път през 2021 г.. Останалите младежи са кандидатсвали и получавали стипендии през изминалите години, през текущата година също отговарят на условята и кандидатсват отново.
** Младежи които са получавали стипендия предишните години, но са потвърдили след 15ти август, че и тази година ще кандидатсват за стипендия.

Снимка: pexels.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova