Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добртоворчество - Илияна: Желая да помогна на децата да станат добри хора

| 30.08.2022Следният текст е мотивационно писмо на бъдещата първокурсничка Илияна, с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2022. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратила и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някого от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2022

Успешно завършила дванадесети клас, година изпълнена с пълноценни мигове, въпреки онлайн обученията, със старание и положени усилия, за задоволителни крайни резултати. Не спирам до средно образование, искам да продължа с висше, защото мисля че имам какво още да науча.

Кандидатствах и бях приета в Шуменски Университет „ Епископ Константин Преславски‘‘, със специалност начална училищна и предучилищна педагогика. В избора ми предимство имаше желанието ми да мога да обучавам. Насочвам се към децата, защото характер се оформя на малка възраст, искам да допринеса към това те да бъдат добри хора. Образованието ни е представяно като, процес на възпитание, обучение и придобиване на знания, умения, ценности и навици. То започва, едва когато все още сме прекалено малки, и не разбираме че вече пристъпваме към предизвикателството образование. Което за децата е много сложно, и до толкова скучно. Аз вярвам, че мога да им помогна да развиват и придобиват качества по забавен и полезен начин.

Образованието е в нашите ръце, то е наше бъдеще и избор. Осъзнаваме до колко то е нужно, едва след като натрупаме опит и случки, в които намираме място на всичко вече изучено и изяснено. Мое мнение е, че чрез помощта на поне средното образование,  достигаме до всяка една нужна за нормален живот информация. През тези дванадесет години обучение, освен предмети като математика,  български, физика, химия и така нататък, ние се учим самосъзнание и отговорност. Учим се да комуникираме, да отстъпваме и да се борим, за това което искаме. Неща важни за човека, получени от образованието. Образованието ни дава способността да развием цел и посока в живота, да знаеш какво и защо искаш да работиш.      

Снимка: https://pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova