Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добротворчество - Милка: Учителската професия за мен е свещена

| 06.10.2022Следният текст е мотивационно писмо на второкурсничката Милка, с което кандидатства за стипендия в конкурса на Милостив - "Добротворчество" 2022. Освен мотивационното писмо участничката ни е изпратила и документи, доказващи, че има нужда от финансова подкрепа за обучението си. Целта на конкурса е да подпомага младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование. Всеки, който желае да помогне за следването на някого от младежите, може да види как би могъл да го направи оттук - http://milostiv.org/dobrotvorchestvo-2022

След като завърших гимназията в Садово, трябваше да реша какво ще правя с живота си. Едно от тях беше да кандидатствам в университет, защото според мен висшето образование е много добро начало за успешна реализация в бъдеще.

Мечтата ми е да стана учител, защото за мен тази професия е свещена, това да учиш, запомняш след това в бъдеще да приложиш тези знания в това да преподаваш, да обучаваш деца след това да видиш как се реализират в бъдеще, знаейки че и ти имаш пръст в това е наистина много хубаво.

Кандидатствах в Пловдивския Университет със специалност начална педагогика. За съжаление не бях класирана на първо класиране, малко се разочаровах, но както е казана „всяко зло за добро“. Недочаках второто класиране и реших да подам документите си и в друг университет, а именно в Аграрния университет. Истината е, че не исках да изпусна година. Там ме приеха директно.

В гимназията бях участвала няколко поредни пъти в състезанието „Млад фермер“, там си извоювах първото място и едно от наградите (основната) беше да кандидатстваш в Аграрния университет без приемни изпити. Гимназията беше със селскостопански профил и учениците, които завършват там можеха да кандидатстват в Аграрния Университет, тъй като и тук се изучават аграрни и животновъдни науки, която е моята специалност. Аз записах Зооинженерство с информационни технологии. Записах я защото, тъй като съм участвала в състезанието поредни пъти и добих представа и до известна степен опит със селскостопанските животни, предимно крави, а и ние когато бях по-малка имахме 2-3 крави и виждах с какво ги хранят, кога ги доят. Затова тази специалност ми се стори по-близка и разбираема също и материала, който ще се изучава би трябвало да ми е по-лесен.

След като записах и ме приеха аз разбрах, че в кампуса на университета има център за продължаващо обучение, там предлагаха квалификации и едно от тях беше квалификация учител. След като разбрах това на втората година от моето следване, когато станах втори курс с началото на учебната година аз записах и тази квалификация. Квалификацията беше с продължителност 2 семестъра задочно обучение, хубавото беше че не се засичаха с часовете в университета и аз не изпусках нито едното нито другото.

След като завърша искам да работя като учител, защото ми е мечта! И точно обучението ще ми помогне да постигна това.


Снимка: pixabay.com

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova