Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Стипендия за студенти в неравностойно положение

| 26.08.2023Вярваме, че всички деца имат право на добро образование, което да им даде шанс за достоен живот. Основен критерий за това би трябвало да бъдат техните способности и желание да учат и се развиват, а не финансовото им и социално положение. По-надолу можете да видите инициалите, специалността и линк към мотивационните писма на всички участници в конкурса "Стипендия ''Добротворчество'' 2023/2024 - за младежи в неравностойно положение, желаещи да учат висше образование". Голяма част от младежите в неравностойно положение са загубили един или двамата си родители или имат ТЕЛК. До 5-ти октомври комисията ще оповести на кои младежи ще бъде отпусната стипендия в размер на 2000 лв. Броят на стипендиантите зависи от сума, която е била дарена.

Дарители

Благодарение на сърцати дарители през изминалите седем години успяхме да раздадем стипендии за близо 185 хиляди лева. Средсвата се набират изцяло от частни лица и фирми. Всеки дарител би могъл да се включи като преведе желана сума на банковата сметка на Сдружение Милостив, която е посочена по-долу, или, ако поема цяла стипендия на един или повече студенти, би могъл директно да преведе парите на сметка на младежа.

Организаторите работят като доброволци напълно безвъзмездно. Всички постъпили средства на сметката на сдружението за целите на стипендиите се използват единствено за тях, и не се удържат средства за административни такси или възнаграждения. Всеки дарител може да прочете мотивационните писма на участниците и да избере сам на кой младеж желае да помогне. При желание на дарителя, бихме могли да покажем документите, с които младежа доказва, че е приет да бъде студент и е в неравностойно положение. От следния адрес може да видите всички банкови транзакции - http://milostiv.org/donations

Ще се радваме ако имате възможност и желание да се включите и вие, за да можем заедно да помогнем на повече младежи да се образоват, да развиват талантите си и да изживеят по-пълноценно живота си, допринасяйки по този начин и за нашето общество.

Банкова сметка на Сдружение Милостив в ДСК
IBAN: BG42STSA93001527774166
BIC: STSABGSF
Основание: Стипендия

PayPal

Молим да отбележите "Стипендия" в описанието при банков превод или през PayPal (На втората страница при правене на дарение изберете опция "Description / Описание за дарението" и напишете "Стипендия"), за да знаем за коя инициатива да отидат средствата.

Мотивационни писма на участниците

1.     Лилиана - магистър 1ви курс Журналистика и медии в СУ – София: Искам да бъда достоен, добър и отзивчив човек, помагащ на хората в нужда 

2.     Габриела - бакалавър 5ти курс Фотография в НБУ - София: Искам да говоря за света, за малкия човек, за големия човек, за красивото, но и за несправедливото (осигурен е дарител)
3.     Ива - 1ви курс магистърската програма по математика в Мюнстерския университет, Германия: Математиката е моята голяма страст
4.     Пламен - бакалавър 4ти курс Денталната медцина в МУ – Пловдив: Искам да създам организация, която да провежда безплатно лечение за хора в неравностойно положение (осигурен е дарител M & H)
5.     Вяра - бакалавър 4ти курс Специална педагогика в ПУ – Пловдив: Хората с увреждания трябва да бъдат насърчавани да не се предават (осигурен дарител - служители на Mondelez Bulgaria)
6.     Любомир - бакалавър 4ти курс Право в СУ – София: Правото ми харесва и нямам намерение да се отказвам (осигурен е дарител)
7.     Сони  - бакалавър 3ти курс Компютърни системи и технологии в ТУ – Пловдив:  Вярвам, че съм късметлия, защото попаднах в Център, в който отглеждат и възпитават децата с лбов и уважение (осигурен е дарител)
8.     Аслъ - бакалавър 2ри курс в Медицински университет-Варна: Радва ме мисълта, че ще помагам на хора в беда (осигурен е дарител В. Ц.)
9.     Илияна - бакалавър 2ри курс Начална училищна и предучилищна педагогика в ШУ: Желая да помогна на децата да станат добри хора   (осигурен е дарител Ц. А.)
10.   Милка - бакалавър 4ти курс Зооинженерство с информационни технологии в Аграрен университет - Пловдив: Учителската професия за мен е свещена  (осигурен е дарител)
12.   Симона * - бакалавър 3ти курс Начална училищна педагогика в СУ: Учител си извън работно време, вкъщи, навън, ваканциите и празниците (осигурен е дарител)
12.   Паулина * - Графичен дизайн и фотография: Ако не дам всичко от себе си ще похабя дарът, даден ми от Бог (осигурен е дарител)
13.   Николай * -  бакалавър 1ви курс Информационно и компютърно инженерство в ПУ: Желанието ми е да създавам компютърни мрежи, които свързват хората (осигурен е дарител)
14.   Минка * - бакалавър 1ви курс Психология в НБУ: Достойно е да оставиш следи от обич в сърцето на някого чрез своята вяра (осигурен е дарител M & H)

* Младежи кандидатсващи за стипендия Добротворчество за първи път през 2023 г.. Останалите младежи са кандидатсвали и получавали стипендии през изминалите години, през текущата година също отговарят на условята и кандидатсват отново.


Снимка: Photo by Becca Tapert on Unsplash

Search

Categories

 1. All
 2. Good examples
 3. Contest Dedicated to Diakonial and Charitable Work
 4. Talk About Charity and Church Social Activities
 5. Charity in Bulgaria between 1878 and 1951
 6. Charity and Christianity
 7. Competition "Creating Good" 2015, Students category
 8. Конкурс "Добротворчество" 2015, Млади писатели
 9. How to claim benefits?
 10. Конкурс "Добротворчество" 2017, категория Студенти
 11. Превенция на здравето
 12. "Creating good" 2018
 13. Competition Dorotvorchestvo 2019
 14. COVID-19
 15. Competition Dobrotvorchestvo 2020
 16. Конкурс "Добротворчество" 2022
 17. Конкурс "Добротворчество" 2023

Type

 1. All
 2. Selected
 3. Video

Articles & Video


Current Projects
Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova